W dniu 14.12.2016 uczniowie klasy II Technikum Gastronomicznego pod opieką Pań Barbary Emirskiej i Katarzyny Stemarowicz odwiedzili przedszkolaki z „Przedszkola u Cioci Mariolki” w Koszęcinie. Celem wyjazdu było propagowanie wśród maluchów zdrowego stylu życia i krzewienie idei czytelnictwa. Głównym tematem były owoce – źródło witamin. Dzieci słuchały bajek o witaminach i owocach, rysowały swoje ulubione owoce, a następnie wraz ze starszymi kolegami i koleżankami z technikum przygotowywały pyszną sałatkę owocową,
a na deser jabłka maczane w domowej polewie kakaowo-mlecznej wykonanej osobiście przez Panią Basię i posypywane różnymi posypkami. Podczas zajęć, uczniowie technikum zwracali maluchom uwagę na to, jak ważne jest mycie rąk i owoców przed przystąpieniem do pracy oraz sprzątanie po zakończeniu przygotowania posiłków. Opowiadali także o zastąpienie niezdrowych przekąsek np. chipsów - zdrowymi owocami.