Drukuj

kUczeń klasy III KC ,Szymon Famuła uczestniczył w I Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym skierowanym do uczniów szkół Gastronomicznych „Drób na Polskim Stole”, Ostróda 2017r. Organizatorem konkursu był Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych – Izba Gospodarcza. Konkurs jest organizowany w ramach wydarzenia o nazwie „

Mazury „HoReCa” w Expo Mazury Ostróda Centrum Targowo-Konferencyjnym Warmii i Mazur w Ostródzie. Temat przewodni to „Filet z kaczki i dowolne podroby drobiowe” Szymon przygotował wykwintne danie składające się z filetu z kaczki 140gram na pierzynce z kaszy pęczak udekorowanej kapustą fioletową z nuta podgrzybków , groszku cukrowego oraz dyni piżmowej. Całość była okraszona serem kozim, popiołem ziołowym oraz bukietem kwiatu buraka, aksamitek oraz bratków.

To kolejny sukces Naszego ucznia, gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.